Goed om te weten

De foto's op deze site zijn met zorg gemaakt. Kleur is altijd een moeilijk element om met de camera exact vast te leggen. Daarnaast is de kleur van de gemaakte foto op iedere computer ook weer anders in warmte. Als je twijfelt over een kleur van 1 van mijn producten of het precies de kleur is die je hoopt, dan ben je altijd welkom om het in mijn atelier te komen bekijken. Indien de afstand hier te groot voor is kun je altijd via het contactformulier contact met me opnemen en dan zal ik eventueel een sample (indien nog voorradig) op kunnen sturen om zo teleurstelling in kleur te voorkomen bij ontvangst van de bestelde tas.

Doordat leer een natuurproduct is kan het in de loop der tijd van uitstraling veranderen. Leer dat bijvoorbeeld in eerste instantie een matte uitstraling heeft kan door het gebruik gladder worden waardoor er een glans over komt. De opmerking over leer dat het "mooier wordt door gebruik", is hierop van toepassing. Ik werk zelf graag met leer waar veel leven in zichtbaar is zoals insectenbeten, rimpels en nerfstructuren. Dit geeft een eigenheid aan iedere tas en zo kunnen twee tassen uit hetzelfde lap ondanks dezelfde kleur toch heel erg van elkaar verschillen en ieder zijn eigen eigenheid hebben. Dat is dus wel belangrijk om je te realiseren bij aankoop van een een tas van Lunatic design.

Naast verandering van leer door gebruik kan het ook door langdurige bloodstelling aan licht, zon, warmte of regen veranderen. Voorkom dat je een tas voor een langere tijd aan zon of regen bloodsteld. Dit kan nare verkleuringen veroorzaken met het risico dat je dit niet meer terug kunt draaien. Je moet altijd bedacht zijn op eventueel onderhoud om zo zo lang mogelijk te kunnen blijven genieten van het gekochte product. Er is geen eenduidig antwoord op hoe het leer van de tas te onderhouden. Als het leer droog oogt dan is het goed om het in te smeren/spuiten met een onderhoudsproduct om het leer soepel te houden. Maar nooit zomaar een product gebruiken. Probeer het altijd eerst uit op een klein, niet in het zicht zijnde, hoekje. Mochten er vlekken op de tas zitten door gebruik, probeer deze dan eerst te verwijderen met speciale leervlekverwijderaars (is wel altijd de vraag of je vlekken er in het geheel uitkrijgt) voordat je de tas met een onderhouds vet/spray insmeert. Mocht het leren product door bijvoorbeeld een regenbui erg nat worden, leg het product dan nooit op of te dicht bij een kachel of verwarming. Maak het product droog met een schone doek en laat het daarna op een droge doek gewoon aan de lucht drogen. Als het product daarna weer volledig droog is, beoordeel dan even goed of er een onderhoudsbeurt nodig is met een spray of vet voor leerproducten. Mocht je vragen hebben hierover, dan mag je altijd contact met me opnemen via het contactformulier.

Het is belangrijk om voorzichtig te zijn met het leer wat betreft:

1. Om te voorkomen dat jouw mooie aankoop een ander mooi product verpest door het afgeven van kleur door het leer, zul je altijd voorzichtig moeten zijn met direct contact op kleding. Het is niet zo dat leer altijd kleur afgeeft, maar het kan een enkele keer wel voorkomen. Wees vooral extra voorzichtig bij het dragen van lichte kleding.

2. Andere producten zoals kleurstoffen, oliën, make-up, schoonmaakmiddelen enz. kunnen vlekken veroorzaken op het leer. Dit kan zo diep in het leer trekken dat dit er ondanks speciale middelen niet meer uit te krijgen is.

Tot slot: ik werk met veel plezier, nauwkeurigheid en precisie. Ik streef naar perfectie, maar het blijft een ambacht dat met de hand uitgevoerd wordt.

 

 

26
Top

KvK: 09213660, BTW: NL002158829B03
eCommerce by CubeCart

©2022 www.lunaticdesign.nl - All rights reserved.

Volg mij

Mailing lijst

Vul uw E-mail adres in om onze nieuwsbrief te ontvangen
Vul een geldig E-mail adres in.
Email address already subscribed. Continue if you wish to unsubscribe.
Abonneren
Unsubscribe
eCommerce by CubeCart

©2022 www.lunaticdesign.nl - All rights reserved.